2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

13.07.2020 / 10:47 Fudbal - Zvanična odluka

Manchester Cityju poništena zabrana, igrat će Ligu prvaka

Manchester Cityju poništena zabrana, igrat će Ligu prvaka
Foto: Daily Sport
UEFA je prije pet mjeseci izbacila Manchester City iz Evrope na dvije godine i kaznila ga s 30 miliona eura zbog kršenja finansijskog fair-playa, a sada je Međunarodni sud za sportsku arbitražu promijenio odluku i presudio u Cityjevu korist nakon žalbe.

To znači da će City sljedeće sezone ipak igrati u Ligi prvaka. Novčana kazna smanjena je s 30 miliona eura na 10 miliona eura.

UEFA: Upumpavali su novac zaobilazeći pravila UEFA-e i nisu sarađivali u istrazi

UEFA je ranije optužila City da je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je u suradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila te da je dobivao finansijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba. UEFA-ino sudsko vijeće je također utvrdilo da, uz to što je kršio propise od 2012. do 2016. godine, Manchester City nije ni sarađivao u istrazi ovog slučaja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo