13°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

07.08.2020 / 13:11 BiH - Sjednica Vlade

Vlada Distrikta usvojila prijedlog odluke o zaduženju Brčkog prema MMF-u

Vlada Distrikta usvojila prijedlog odluke o zaduženju Brčkog prema MMF-u
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u petak usvojila je Prijedlog odluke o zaduženju Distrikta prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) po osnovi udjela Brčko distrikta BiH u raspodjeli sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda.

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2020. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove - Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, udrugama građana i nevladinim organizacijama - prvi dio i Prijedlog odluke o imenovanju člana Radne skupine za izradu strategije u oblasti migracija i azila i akcijskog plana za razdoblje 2021.-2025. godine.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Povjerenstva za određivanje zemljišta koje pripada stambenim zgradama, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Vlada je na sjednici usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih dotacija u 2020. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja - I. dio, Prijedlog odluke o raspolaganju imovinom Brčko distrikta BiH putem specijalne pogodbe i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt srednjoročne makroekonomske projekcije i fiskalne politike Brčko distrikta BiH 2021. - 2023. godine, stoji u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo