16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

09.08.2020 / 10:06 Regija - Patrijarh Irinej

Pravi je čas za razgovor o pomirenju srpskog i hrvatskog naroda

Pravi je čas za razgovor o pomirenju srpskog i hrvatskog naroda
Patrijarh Irinej / Vijesti.ba
Patrijarh srpski Irinej apelovao je da hrvatsko državno i crkveno rukovodstvo, kao i političke i duhovne vođe srpskog naroda učine sve da bi između dva naroda zavladao mir.

Patrijarh Irinej je izrazio uvjerenje da je euforija opijenosti zlom prošla, osim kod najusijanijih glava, te da je nastupio pravi čas za razgovor o pomirenju s obzirom na mnoštvo otvorenih pitanja, neriješenih problema i mnogih iskušenja.

"Neka svako čini svoje, neka slave oni ako misle da imaju šta, ali molim i apelujem da hrvatsko državno i crkveno vodstvo, kao i političke i duhovne vođe našeg naroda, čine sve što mogu da se iskoreni mržnja i zavlada mir između dva naroda", rekao je patrijarh Irinej za beogradsku "Politiku".

On je naveo da je utisak da se kod hrvatskih vlasti pojavljuju početni znakovi da je moguća i takva njihova politika i da, ukoliko je to zaista tako, i srpski narodni prvaci, kao predstavnici naroda stradalog u genocidu, treba da, čuvajući nacionalnu svijesti dostojanstvo svog naroda, prihvate svaku priliku koja može doprinijeti mirnijem snu i boljem životu srpskog naroda u Hrvatskoj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo