4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

11.08.2020 / 18:05 KORONAVIRUS - Srbija

Šarčević: Mlađi osnovci treba da krenu u školu

Šarčević: Mlađi osnovci treba da krenu u školu
Mladen Šarčević / Vijesti.ba
Ministar obrazovanja Srbije, Mladen Šarčević izjavio je u utorak da je preporuka roditeljima da od 1. septembra osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu.

On je kazao da postoji opcija da se sve radi na daljinu kao tokom prvog vala epidemije u Srbiji ali i ocijenio da je model nastave na daljinu bez fizičkog kontakta, najlošiji, prenosi Beta.

"Imali smo puno spremnih scenarija, jedan od modela podrazumijeva da se u školama odvija nastava od prvog do četvrtog razreda uz sve mjere i dijeljenje odjeljenja u većem broju ustanova na dvije grupe. Izmjestit ćemo klupe da osiguramo distancu, trpezarije i sale mogu da se pretvore u radni prostor", kazao je ministar na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa.

Šarčević je naveo i da nadležni neće praviti probleme roditeljima koji se iz opravdanih razloga poput straha od infekcije, budu opredijelili tokom septembra da nastavu prate online.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo