°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

14.08.2020 / 20:47 Regija - Kragujevac

Uhapšeno 14 lica zbog malverzacija u Zavodu "Male pčelice"

Uhapšeno 14 lica zbog malverzacija u Zavodu "Male pčelice"
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je uhapšeno 14 lica osumnjičenih da su vršila različita krivična djela i malverzacije u vezi sa Zavodom za smještaj odraslih lica "Male pčelice" iz Kragujevca.

Uhapšeno je lice čiji su inicijali V.S. /48/, koje je odgovorno lice Zavoda, zbog sumnje da je zaposlenima naredio da za liječenje bolesti šuge korisnicima ovog smještaja daju lijekove namijenjene životinjama, čime je doveo u opasnost njihov život i zdravlje.

U saopštenju se dodaje da je V.S. osumnjičen da je izvršio krivična djela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Uhapšena su i lica čiji su inicijali V.Ć, V.D, T.P, I.P, S.Ј, R.P, M.V, V.K, D.R, G.Đ, M.S, Ž.D. i S.M, osumnjičena za različite malverzacije u vezi sa Zavodom.

Hapšenja su izvršili pripadnici MUP-a, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom /BIA/ i Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu.

U saopštenju se navodi, između ostalog, da je osumnjičenima V.S, R.P, V.K, i S.Ј. određeno zadržavanje do 48 časova i da će oni, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.


(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo