3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

13.09.2020 / 18:20 Svijet - Predsjednički izbori u SAD

Bloomberg daje 100 miliona dolara za kampanju Bidena

Bloomberg daje 100 miliona dolara za kampanju Bidena
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Milijarder Michael Bloomberg, koji je potrošio stotine milijuna dolara za svoju neuspješnu kandidaturu na demokratskim predizborima, planira na Floridi potrošiti 100 milijuna dolara kako bi u toj ključnoj saveznoj državi pomogao svom ...

... stranačkom kolegi Joeu Bidenu protiv republikanskog predsjednika Donalda Trumpa, piše u nedjelju Washington Post.

Bloombergovi savjetnici tvrde da je taj bivši gradonačelnik New Yorka svoju odluku donio prošli tjedan nakon novinskih izvješća da Trump u toj saveznoj državi razmatra potrošiti isti iznos.

Republikanski predsjednik, koji u anketama na razini cijele države zaostaje za Bidenom uoči izbora 3. studenoga, prošli je tjedan rekao novinarima da je spreman potrošiti i svoj novac ako će to biti potrebno.

Ankete na Floridi, jednoj od ključnih saveznih država za konačan rezultat izbora, pokazuju da se podrška dvojici kandidata proteklih tjedana tamo izjednačila pa Bloomberg smatra da je to dobro mjesto na koje se može usredotočiti, otkrili su njegovi savjetnici Postu, prenosi Hina.

"Glasanje na Floridi kreće 24. rujna pa je nužnost brzog slanja sredstava u tu saveznu državu hitno potrebna", rekao je Bloombergov savjetnik Kevin Sheekey.

"Mike vjeruje da će investiranjem na Floridi omogućiti da se sredstva kampanje i iz drugih demokratskih izvora koriste u ostalim saveznim državama, posebice Pennsylvaniji."

New York Times je prošli tjedan pisao kako se Trumpova prvotna financijska prednost nad bivšim američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom istopila te da je od 1,1 milijardu dolara, koliko su njegova stranka i kampanja prikupili od početka 2019. do srpnja, potrošeno već više od 800 milijuna dolara.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo