14°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

15.09.2020 / 15:33 Regija - Niš

Odloženo suđenje "Malčanskom berberinu"

Odloženo suđenje "Malčanskom berberinu"
Foto: Arhiv

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića iz niškog sela Malče odložen je za 2. oktobar, saopšteno je iz Višeg suda u Nišu.

Optuženi silovatelj javnosti je poznatiji kao "Malčanski berberin", jer je šišao žrtve.

U saopštenju je navedeno da je glavni pretres koji je trebalo da bude sutra, 16. septembra, odložen jer optuženi iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi glavnom pretresu.

Na prethodnom ročištu 2. septembra iskaze su dali ljekari Kliničkog centra Niš koji su liječili dvanaestogodišnju djevojčicu koju je Jovanović oteo i zlostavljao.

Iskaz na tom ročištu dao je vještak-psiholog, član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koja je obavila psihijatrijsko vještačenje optuženog.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malči zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta, za šta može biti kažnjen s najmanje 10 godina zatvora ili doživotno.

On je optužen da je djevojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi školski majstor.

Poslije potrage u kojoj su učestvovale stotine policajaca i građana, djevojčica je nađena deset dana kasnije sakrivena u selu Pasjači.

Jovanović je zbog ranijih silovanja i seksualnog uznemiravanja djevojaka proveo 22 godine u zatvoru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo