10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

21.11.2020 / 21:50 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić 2009. kritikovao Tadića, a u nedelju i on drži govor na sahrani patrijarha

Vučić 2009. kritikovao Tadića, a u nedelju i on drži govor na sahrani patrijarha
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Ministar spoljnih poslova Srbije potvrdio je ranije danas da će na sahrani patrijarha Irineja da govori i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stranka slobode i pravde na svom Twitter nalogu podsjetila je na Vučićeve riječi i kritike, 2009. godine, povodom govora nekadašnjeg predsjednika Borisa Tadića na sahrani patrijarha Pavla, izrečene u emisiji Stanje nacije na B92. Vučić je tada rekao da predsjedniku nije mjesto da govori na sahrani patrijarha.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas na TV Pink da je, po protokolu koji je objavio Sinod SPC-a, predviđeno da na sahrani patrijarha Irineja govore mitropolit Hrizostom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i otac Petar Lukić, starješina beogradske Saborne crkve, prenio je Blic.

Podsjetimo, patrijarh SPC-a Pavle preminuo je 15. novembra 2009. godine. "Nije bilo mjesto Borisu Tadiću da traži direktan prenos, pa da on učestvuje u iznošenju kovčega, to rade srpske vladike. Nije mu bilo mjesto na sjednici Sinoda, nije mu bilo mjesto ni da govori poslije vaseljenskog patrijarha", kazao je Aleksandar Vučić 2009. godine u emisiji Stanje nacije na B92 u kojoj je gostovao sa tadašnjom funkcionerkom DS-a Jelenom Trivan, osudivši predsjednika Srbije što je govorio na oproštaju od patrijarha, prenosi N1.

On je trebalo tu da bude, to mu ne sporim, ali nije trebalo da drži govor, kao što mu nije bilo mjesto ni u Sinodu, rekao je tada Vučić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo