11°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

06.04.2021 / 20:30 Ekonomija - Predsjedavajući VM

Tegeltija razgovarao sa predstavnicima MMF-a

Tegeltija razgovarao sa predstavnicima MMF-a
Foto: Vijeće ministara

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovnog proljećnjeg zasjedanja, putem video-linka sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i realizaciji politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom.


Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a sa aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi sa posljedicama izazvanim pandemijom virusa korona, naglasivši da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio očekivanje da će Međunarodni monetarni fond aktivnije podržati zemlje koje se suočavaju sa velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru.(Vijesti.ba)

Izdvajamo