16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

18.06.2021 / 14:11 Regija - Aleksandar Vučić

Odgovorićemo vlastodršcima u Crnoj Gori onako kako zaslužuju

Odgovorićemo vlastodršcima u Crnoj Gori onako kako zaslužuju
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom jučerašnjih događaja u Crnoj Gori, poručivši da će Srbija u narednim danima analizirati odluke crnogorskog parlamenta.

Vučić je kazao da Srbija neće donositi ishitrena rješenja.

- Nećemo vrijeđati one koji su donosili te odluke protivne interesima Republike Srbije. A narodu u Crnoj Gori da kažemo da smo uvijek bili sa njima i bit ćemo sa njima. Mi bliže nemamo, i niko nikada neće moći da nas razdvoji. Ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji ili da bi učinili nešto protiv Srbije umjeti da se odnosimo baš onako kako zaslužuju - ističe Vučić.

Prethodnih dana i nedjelja, nastavlja predsjednik Srbije, bili smo izloženi velikim pritiscima.

- Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato željeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvijek bili najbliži - govori Vučić.

Naglašava da je njegova poruka upućena srpskom narodu gdje god da živi, koji "mora da izdrži napade i pritiske".

- Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vrijeđamo i nikome ne radimo ono što nama rade - poručio je.

Prema njegovim riječima, ekonomski rast ne znači ništa "ako i naše komšije u regionu nisu bogati".

- Zato smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori, i u svim drugim zemljama u okruženju, spremni da investiramo i uložimo u nove fabrike. I da pomognemo i ljudima u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Podgorici, na primorju, svuda na svakom mjestu.

I zato nikada nećemo pozivati ljude da negdje ljetuju a negdje ne ljetuju, ali ćemo umjeti da napravimo odnos kakav je potreban, odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije, i koje gledaju kako i na koji način da uvrijede našu zemlju ili obesčaste naš narod. Za njih uvijek ćemo imati pravi, adekvatan odgovor, koji će biti miran i takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički i podanički - dodaje Vučić.

Ističe da "mi nemamo gazde u stranim ambasadama", i da su "naš jedini gazda srpski narod i građani Srbije".

- Građani Srbije, narode, glavu gore, imat ćemo još rezolucija i deklaracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Vijeća sigurnosti, i neke druge rezolucije, i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zbog čega i protiv koga su donijete.

Ali mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da radimo sa svima i da pokazujemo narodima u okruženju da sa njima želimo najbolju saradnju. A Srbiju, u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi. Naprijed Srbijo, bit ćemo mnogo uspješniji nego što smo ikada bili - zaključio je Vučić.

(Vijesti.ba / Sputnjik)

Izdvajamo