-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

19.07.2021 / 18:29 BiH - Rastu tenzije

Baneri sa bajramskom čestitkom ponovo postavljeni u Srebrenici

Baneri sa bajramskom čestitkom ponovo postavljeni u Srebrenici
Foto: Facebook / Vijesti.ba
Iako su baneri sa čestikom povodom Kurban bajrama skinuti, jer je načelnik Srebrenice Grujičić naredio skidanje istih, oni su ponovo postavljeni.

Novi baneri su postavljeni na privatnim objektima u Srebrenici, prenosi tuzlanski.ba.



“Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun. Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram?

Naime, njegov izgovor da postavljanji baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića.

Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj. I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka. Toliko o međuetničkoj toleranciji.

Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekate, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakon, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake. Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeć e?”, saopštio je Medžlis IZ Srebrenice na svom Facebook profilu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo