8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

31.07.2021 / 14:54 Ljepota i Zdravlje - Popis namirnica

Šta trebate jesti navečer ako želite skinuti kilograme

Šta trebate jesti navečer ako želite skinuti kilograme

Ipak, večeru ne treba preskakati.

Umjesto da izbacite posljednji obok u danu, jednostavno dobro birajte što ćete pojesti. Evo popisa namirnica koje je dobro pojesti navečer ako želite izgubiti višak kilograma.

Grčki jogurt

Grčki jogurt najbolje je vrsta jogurta jer sadrži puno proteina, a malo šećera. Od proteina ćete biti siti, a pomoći će i pri izgradnji mišića dok spavate. Jedna studij apokazala je kako jedenje proteina prije spavanja potiče sintezu proteina preko noći, što pomaže pri oporavku i izgradnji mišića. Osim toga, proteini pomažu pri sagorijevanju masti.

Trešnje

Trešnje su prirodan izvor melatonina, hormona koji regulira san. Osim toga pune su i antioksidansa koji se bore protiv upala i mogu potaknuti mršavljenje.

Maslac od kikirkija i kruh od cjelovitih žitarica

Maslac od kikirikija sadrži aminokiselinu triptofan koja pomaže kod spavanja, a B vitamini i kruha od cjelovitih žitarica pomažu pri apsorpciji istog. Maslac od kikirkija je i izvrstan izvor biljnih proteina.

Proteinski shake

Ako ste među onima koji vole trenirati navečer, nije loša ideja popiti proteinski shake nakon treninga. On će imati isti učinak kao i proteini iz grčkog jogurta.

Zrnati sir

Zrnati sir također je pun proteina i također sadrži već spomenuti triptofan i zato je idealan obrok prije spavanja.

Banana

I u bananama se nalazi triptofan, a uz to su bogate i vlaknima koja će vas držati sitima.

Čokoladno mlijeko

Kalcij iz mlijeka može pomoći pri sagorijevanju masnoća, a triptofan će, još jednom, pomoći da se dobro naspavate.

Kefir

Kefir je prepun dobrih bakterija i probiotika te tako pomaže da održite probavni sustav zdravima te pomaže kod nadutosti. Također sadrži triptofan, piše Eat this.



(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo