22°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 26°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

04.08.2021 / 10:18 Ekonomija - Nova Uprava odlučna

Autoceste o tunelu Hranjen: Utvrdiće se odgovornost svih sudionika

Autoceste o tunelu Hranjen: Utvrdiće se odgovornost svih sudionika
Foto: FENA
Ono što slijedi je priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s Vladom FBiH ...

Za završetak izgradnje tunela Hranjen struka će biti ta koja će dati rješenja koja će interese zajednice imati na umu, stoji u današnjem priopćenju za javnost iz JP Autoceste FBiH.

"Rješenja neće uzimati u obzir politikanstva koja nisu usmjerena ka cilju, a to je završetak projekta. To je interes šire zajednice koji prevazilazi uskostranačke borbe", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da kada je u pitanju trenutno stanje, JP Autoceste FBiH je utvrdilo nepobitne činjenice.

"Evidentno je kašnjenje i nedostatak sredstava, jer za preostalih 7,5 mjeseci koliko je ostalo ugovornog roka nije moguće realizirati preostalih cca 70% fizičkog obima, niti je to moguće finansirati preostalim novčanim iznosom od 2.131.193,80 KM.

Ono što slijedi je priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s Vladom FBiH i u skladu sa važećom regulativom, što bi omogućilo nastavak radova sa manjim rizikom u odnosu na ranije stanje", stoji u priopćenju.

Novo rukovodstvo JP Autoceste FBiH je zbog profesionalne i moralne obveze uradilo cjelovitu analizu u cilju utvrđivanja činjenica i sve dalje korake za rješenje ovog problema, uključujući i utvrđivanje stepena eventualne odgovornosti svih sudionika projekta, te mogućnosti nastavka realizacije projekta, navodi Press JP Autoceste FBiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo