4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

26.09.2021 / 18:49 BiH - Novi izgled

Ramić u selu Liplje - Kadrići pustio u promet novoizgrađeni put

Federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić sa predsjednikom Skupštine Grada Zvornik Mensurom Selimovićem posjetio je danas povratničko naselje Liplje.

U promet je puštena i cesta u naselju Kadrići koja je završena uz pomoć Ministarstva za izbjegla i raseljena lica, te donacija mještana koji žive u dijaspori.

- Mještani su rekli da mogu obezbijediti učešće od 100 hiljada KM. Ako neko ulaže tolika sredstva u svoje mjesto, dakle, postoji volja za oživljavanjem tog kraja. Pozitivan je ovo primjer brige i aktivizma ljudi, a ministaratvo je tu da prepozna njihov rad i podrži ih - izjavio je ministar Ramić.

Podršku u razvoju ovog naselja dao je i Grad Zvornik, kome teritorijalno pripadaju.

- Povratnici uvijek mogu računati da ćemo pružiti svaki vid podrške kada je u pitanju administrativna priprema ili neka stručna pomoć, a još bolje je kad obezbijedimo i učešće u projektima - izjavio je predsjednik Skupštine Grada Zvornik Mensur Selimović.

Iz Kadrića su ministar Ramić i predsjednik Selimović obećali podršku i drugim povratničkim mjesnim zajednicama, gdje bude prepoznat aktivizam građana.

Pored izgradnje ceste, mještani rade i na obnovi stambenih jedinica, dok su završili vodovod i rasvjetu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo