3°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

17.10.2021 / 19:00 Fudbal - Premijer liga BiH

Pobjede Sarajeva i Širokog Brijega

Pobjede Sarajeva i Širokog Brijega
Foto: HŠK Posušje / Facebook
Ekipa Sarajeva je ostvarila pobjedu nad Posušjem od 1:0 na Koševu i vratila se na treće mjesto premijerligaške tabele.

Bordo tim nakon prvih 45 minuta ima minimalno vodstvo protiv Posušja na Koševu. Već u ranoj fazi utakmice domaćini su počeli prijetiti, sjajnu šansu je propustio realizirati Kobiljar na otvaranju meča.

No, isti igrač je u osmoj minuti uputio izvrstan pas kroz sredinu terena za Kapića, koji istrčava sam ispred Baćaka i rutinski matira golmana Posušja za 1:0.

Zatim su Kobiljar i Ahmetović bili oči u oči sa Baćakom, ali u tim situacijama čuvar mreže gostiju je izašao kao pobjednik.

Blagojević je imao najbolju priliku za Posušje u prvom poluvremenu, tačnije u 29. minuti, ali njegov šut iskosa odbranio je Dizdarević. Rezultat se tako nije mijenjao do odlaska ekipa na odmor.

Početkom drugog poluvremena u dvije pristojne šanse se našao Ahmetović, ali nije najbolje šutirao u oba navrata. Nakon toga tempo meča znatno je opao, domaćin je uglavnom kontrolisao meč.

Posušje je imalo priliku u 66. minuti, petom je pokušao Lauš iznenaditi Doizdaervića, ali mladi golman Sarajeva se ipak nije dao prevariti.

Loša vijest za goste stigla je pet minuta prije kraja, kada je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Landeka. Zatim je i Barišić dobio crveni zbog faula nad Bagarićem u čistoj šansi te su gosti s dva igrača manje bili primorani potpisati kapitulaciju, a bordo tim zabilježio trijumf.

U drugoj utakmici Široki Brijeg je obezbijedio treću pobjedu u ovoj sezoni Premijer Ligi. Igrači Jure Ivankovića savladali su 2-1 Rudar na Pecari.

Danile Lukić doveo je domaće u prednost u 7. minuti. Trinaest minuta kasnije napadač Prijedorčana Nikola Mandić vratio golom u igru svoju ekipu.

Međutim igrala se 34. minuta kada Llanos pogađa za 2-1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Širokobriježani su sedmi na tabeli sa 16 bodova, dok je Rudar deveti sa četiri boda manje.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo