13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

23.10.2021 / 14:12 Regija - Na autoputu kod Okučana

Državljanin BiH uhapšen zbog nesreće s troje poginulih u Hrvatskoj

Državljanin BiH uhapšen zbog nesreće s troje poginulih u Hrvatskoj
Foto: Pixsell

Vozač kamiona, državljanin BiH, osumnjičen je da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću u petak na autoputu u Hrvatskoj kod Okučana u kojoj je poginulo troje državljana Srbije, uhapšen je i protiv njega je podnesena krivična prijava, potvrdili su u subotu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Nakon policijskog uviđaja prometne nesreće koja se dogodila u petak oko 15:15 sati na čvorištu autoceste A3 kod Okučana gdje su se sudarili teretno vozilo i putnički automobil, uhapšen je 25-godišnji vozač kamiona, državljanin Bosne i Hercegovine, rekao je glasnogovornik PU brodsko-posavske Damir Brezić.

Protiv vozača kamiona policija podnosi krivična prijavu zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje državljana Srbije - dvojica muškaraca od 35 i 38 godina i 57-godišnja žena, koji su bili u osobnom automobilu, javila je Hina.

Prema rezultatima uviđaja, saobraćajna nesreća se dogodila kada se kamion s prikolicom hrvatskih registracija kretao krakom prometnog čvora Okučani iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se automobil srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije. U zavoju na ulijevo, vozač kamiona nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, kojom je dolazio automobil.

Zbog izvlačenja tijela poginulih na terenu su morali intervenirati i pripadnici Javne vatrogasne jedinice Nova Gradiška, a krak prometnog čvora Okučani bio je zatvoren za saobraćaja od 15:15 do 22 sata.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo