10°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

07.12.2021 / 21:18 Politika - Panika u SNSD-u

Mijatović: Dodik se preigrao, od MMF-a ovisi budžet RS

Mijatović: Dodik se preigrao, od MMF-a ovisi budžet RS
Foto: Facebook

Više je nego očigledno da se Milorad Dodik preigrao i da nije svestan da je Republika Srpska jedan od dva entiteta u okviru države Bosne i Hercegovine, a ne njegova ćaćevina, napisao je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na Facebooku.

- Također, Milorad Dodik očigledno nije svjestan da postoje i međunarodne obaveze i međunarodno pravo, te da aranžman sa MMF-om nije još jedan namješteni tender za njegove režimske firme. Tegeltija, inače najgori predsjedavajući Vijeća Ministara u historiji BiH je zakazao u panici sjednicu Fiskalnog vijeća za petak 10. decembar 2021. jer je MMF jasan, vratite dugove, a zna Tegeltija da u budžetu RS-a nema ni za redovno finansiranje.

Pozdravljam ovakvu odluku MMF-a, a nadam se da su i oni naučili lekciju da se pregovara sa institucijama BiH, a ne etnonacionalnim vođama kartela po kafanama.

Napomene radi Dodiku i režimu da će se slična situacija desiti i ukoliko krenu sa povlačenjem iz Oružanih snaga BiH, samo se tada priča sa NATO savezom, ali oni ne šalju pisma kao MMF, već nešto drugo - napisao je Mijatović.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo