3°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

02.01.2022 / 08:36 Ličnost dana - Ličnost dana

MARIO KORDIĆ - OPTIMIZAM IZ MOSTARA

MARIO KORDIĆ - OPTIMIZAM IZ MOSTARA
Foto: Vijesti.ba

Protekla godina bila je iznimno zahtjevna za novu gradsku upravu Mostara, a sve ono što je učinjeno u 2021. godine izaći će na vidjelo u novoj 2022. godini, najavio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Kordić ne najavljuje nerealne stvari, u vrhu prioriteta su važni infrastrukturni objekti, ostvarivanje uslova za dodatni razvoj turizma, rješavanje problema ruševina i bespravno izgrađenih objekata, rješenje za odlagalište Uborak ...

Također, Gradsko vijeće Mostara nedavno je osvojilo odluku o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata čime se, po Kordićevim riječima, konačno krenulo u uređenje te oblasti. Mostarski gradonačelnik istaknuo je kako usvajanje ove odluke ne znači „legaliziranje svega i svačega“.

- To je osjetljiva tema, ali bitno je da se ne iskomunicira da će se legalizirati sve ono što je izgrađeno. To se neće dogoditi – poručio je Kordić

Realizacija najavljenog tek će biti pravi test, no već sada se može reći da dosadašnji rad i javni nastup te komunikacija gradonačelnika Kordića sa građanima daju razloga za optimizam. 

 
(Vijesti.ba) 

Izdvajamo