6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

03.01.2022 / 08:22 Ličnost dana - Ličnost dana

MIRKO ŠAROVIĆ - ISTINA O EKONOMIJI RS

MIRKO ŠAROVIĆ - ISTINA O EKONOMIJI RS
Mirko Šarović / Vijesti.ba
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović još jednom je upozorio na sve veću rastuću, tihu, puzajuću finansijsku izolaciju Republike Srpske.

- 2022. godina biće izuzetno teška za ekonomiju Republike Srpske i na to upozoravaju svi ekonomski stručnjaci i dobri poznavaoci prilika u našoj zemlji. Republika Srpska bez kredita ne može da živi jer, nažalost, ne proizvodi i ne stvara dovoljno da bi bila ekonomski samoodrživa.

Na pitanje može li Orbanova obećana “pomoć” od 100 miliona eura biti slamka spasa za Dodika, Šarović je odgovorio:

- Javnost malo zna o ovih obećanih 100 miliona evra, pod kojim su uslovima date i šta je svrha ove “pomoći”. Ali kako god, nijedna jednokratna pomoć ne liječi ekonomiju jedne zemlje već samo kratkoročno ublažava tegobe. Ovaj novac ne rješava ekonomsku stabilnost Republike, samo može dati neke projektovane i planirane, trenutne efekte ličnoj politici Milorada Dodika.

On je rekao da SDS ne vjeruje onom što radi Milorad Dodik jer, kako navodi, smatramo da je manipulator bez ozbiljne namjere da ostvari i realizuje zaključke Narodne skupštine.

"Njega interesuje samo ponovno osvajanje vlasti kroz igru s patriotskim osjećanjima građana. Uz to, svojim djelovanjem ozbiljno je poljuljao poziciju Republike Srpske u međunarodnim krugovima stvarajući od Republike globalni “slučaj” i vukući cijelu zemlju u potpunu izolaciju. Dodik je realno postao prijetnja normalnom razvoju i napretku Republike Srpske i zato u njegovoj farsi i opasnom kockanju sa sudbinom RS nismo željeli da učestvujemo. Vjerujemo da smo mi glas razuma i nečeg normalnog u ovoj zemlji i da će to građani prepoznati", kazao je Šarović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo