22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

24.01.2022 / 09:16 Svijet - Iz Južnoafričke Republike

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let
Foto: Profimedia

Živ slijepi putnik otkriven je u prostoru za točkove u prednjem dijelu teretnog aviona koji je u nedjelju sletio u amsterdamsku zračnu luku Schiphol iz Južnoafričke Republike, priopćila je nizozemska vojna policija.

"Muškarac se, s obzirom na okolnosti, osjeća dobro i prevezen je u bolnicu", stoji u priopćenju policije zadužene za nizozemsku graničnu kontrolu.

Glasnogovornica policije Joanna Helmonds rekla je da muškarčeva dob i nacionalnost još nisu utvrđeni.

"Naša prva briga bila je, naravno, njegovo zdravstveno stanje", istaknula je.

"Mogu reći da je bez sumnje vrlo neobično da neko uspije preživjeti takvu hladnoću na tolikoj visini - vrlo, vrlo neobično", kazala je glasnogovornica, dodavši da policija još ne kani otkriti o kojem se avioprijevozniku radi.

Preživljavanje leta u prostoru za točkove je rijetko, ali nije nemoguće. Po nedavno objavljenim podacima američke Federalne uprave za avijaciju (FDA), 129 ljudi pokušalo je tim načinom stići u Ameriku od 1947. godine, a preživjelo ih je 29.

Nije objavljeno s koje je destinacije navedeni avion poletio za Amsterdam, ali komercijalnim avionima od Južne Afrike do Nizozemske otprilike treba 11 sati, radi li se o izravnim letovima.(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo