3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

18.05.2022 / 08:11 BiH - BIHAMK

Kolovozi mokri, u višim predjelima vidljivost smanjena zbog magle

Kolovozi mokri, u višim predjelima vidljivost smanjena zbog magle
Foto: Arhiv

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, kolovoz je mokar i mjestimično vlažan. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po pretežno suhom kolovozu.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvaja se šire područje Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad). 

U toku su radovi na servisiranju opreme u tunelu 1.mart na dionici autoputa A-1 smjer Lašva-Zenica jug, zbog čega se saobraća dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa. 

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Zbog  aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo