7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

19.05.2022 / 08:19 Ličnost dana - Ličnost dana

PETAR ĆORLUKA - VELIKI USPJEH S 'LASTOM'

PETAR ĆORLUKA - VELIKI USPJEH S 'LASTOM'
Petar Ćorluka / Vijesti.ba
Čapljinska tvornica keksa i vafla Lasta ponovo je poletjela. Čast da je svečano otvore simboličnim presijecanjem vrpce pripala je djeci iz čapljinskih vrtića.

No sve što se u i oko Laste dešava djelo je vlasnika tvornice Petra Ćorluke, koji je prvo kupio,  onda oživio posrnulog privrednog giganta. I sam kaže kako je trebalo hrabrosti kao i u svakom poslovnom poduhvatu za realizaciju cijele priče.

"Ali hrabre sreća prati, tako da do sada je bilo padova, ali mislim da će od sada 'Lasta' samo letjeti", kazao je Ćorluka.

Ističe da su u BiH već zabilježeni rezultati u prodaji i proizvodnji, a kako je najavio proizvodnju će i širiti.

- Sad nam je cilj izvesti na susjedna tržišta, a onda vidjet ćemo kao i lastavica letjet ćemo što više i što dalje. Uložili smo oko 20 miliona eura i tu nećemo stati. Mi smo u u Austriji kupili jednu firmu, zapravo brend koji je star 110 godina. Oni su specijalisti u proizvodnji medenjaka i već u šestom mjesecu će njihov glavni tehnolog ovdje i ovdje ćemo proizvoditi te medenjake i pod tim brendom izvoziti u njemačku i Austriju i nadamo se da će proizvodnja Laste raditi tri smjene, a sada radi jednu", kazao je Ćorluka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo