16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

30.06.2022 / 22:31 BiH - Gradonačelnik Banjaluke

Stanivuković potvrdio: Ipak će biti javnog prevoza u Banjoj Luci

Stanivuković potvrdio: Ipak će biti javnog prevoza u Banjoj Luci
Foto: Agencije

Autobusi javnog gradskog prevoza u Banjaluci sutra će saobraćati, potvrdio je za "Nezavisne novine" Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

 

On je dodao da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obećao da će potpisati subvencije.

Mijić je naglasio da su za sada dogovorene subvencije za sedmi mjesec, te napomenuo da prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je da se subencioniše dio nerentabilnih gradskih linija, kao i prigradski saobraćaj.

Prema Mijićevim riječima, prema aktuelnom cjenovniku, mjesečna subvencija trebala bi da iznosi oko pola miliona maraka, iako je cijena goriva u međuvremenu dodatno povećana.

"Mi se zahvaljujemo gradonačelniku i Gradskoj upravi na naporu da grad ne ostane bez prevoza i nadamo se da će u gradskoj Skupštini biti pronađeno trajno rješenje za ovaj problem", poručio je Mijić u izjavi za "Nezavisne novine".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da su pronašli privremeno rješenje.

"Nakon višečasovinih razgovora sa prevoznicima, koji su završeni upravo sada, i nakon apsolutno nikakvog odgovora odbornika oko SNSD, nekih zato što su na moru, drugi zato što ih to ne interesuje, trećih koji ni okom da trepnu, pronašli smo privremeno rješenje", rekao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da bi se redukovani javni prevoz održao u julu, potrebno je da grad obezbijedni dodatnih pola miliona KM.

"Onih pola miliona KM kojih nema, koji nisu obezbijeđeni i kojih se ne nalaze u budžetu", saopštio je Stanivuković.

Kaže da je pristao na to, jer ne može da prihvati da od sutra nema javnog prevoza.

"Javni prevoz funkcionisao je za vrijeme rata, ali očigledno je SNSD veća pustoš i tragedija po Banjaluku nego što je bio rat, sudeći po javnom prevozu. Pronašli smo privremeno rješanje, dragi građani, penzioneri, studenti, sutra možete na svoje poslove, svoje aktivnosti svoje obaveze da idete javnim prevozom. Ali i dalje rješavanje nije trajno. Potrebni su odbornici, oni koje ste vi birali da podrže rješenje", naglasio je.

Prema njegovim riječima, grad nema sredstava da subvencioniše prevoznike ni za ovaj, ni za mjesece koje dolaze.

"Ovo je naš grad, razvija se i ide prema naprijed, nikada brže nikada više, ali imamo one ljude koji to neće da podrže. Pozivam sve samovjesne i zdravorazumen odbornike, koje je narod birao da razmisle kako dalje u mjesecima koji dolaze. Pozivam ih da u julu riješimo ovaj problem", naglasio je Stanivuković.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo