18°C
Mostar 17°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

16.08.2022 / 16:45 BiH - Saopćenje

OSA BiH: Hibridni rat protiv institucija BiH

OSA BiH: Hibridni rat protiv institucija BiH
Foto: Fena

Tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno se vodi hibridni rat protiv insitucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Nažalost, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije, saopćeno je iz OSA BiH.

Iz OSA-e BiH navode da napadi ove vrste ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje, te ističu da su posvećeni svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana.

U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika, navodi se u saopćenju.

Iz OSA BiH pozivaju sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

U saopćenju se navodi da dosadašnja saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesue države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo