4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

31.08.2022 / 08:16 Ličnost dana - Ličnost dana

HASAN SALIHAMIDŽIĆ - VELIKO PRIZNANJE

HASAN SALIHAMIDŽIĆ - VELIKO PRIZNANJE
Foto: Vijesti.ba

Nadzorni odbor FC Bayern München jednoglasno se složio da se članu uprave za sport Hasanu Salihamidžiću (45) produži ugovor za još tri godine do 30. juna 2026.

Bivši igrač Bayerna postao je sportski direktor u augustu 2017. godine, a imenovan je u odbor FC Bayern Minhen AG 1. jula 2020. na prve tri godine.

"Tokom svojih pet godina u upravi FC Bayerna, Hasan Salihamidžić je napravio odličan posao. On konstantno unapređuje sportsku stranu našeg prvog tima i mladih talenata, kako strukturno tako i kadrovski. Kao i naše ciljeve na terenu uvijek ima u vidu finansijske uslove. Hasan Salihamidžić daje sve za FC Bayern 24 sata dnevno. On predstavlja DNK FK Bayern, kontinuitet i titule. Naš tim oduševljava naše navijače atraktivnim, pobjedničkim fudbalom. Nadzorni odbor uvjeren je da će nastaviti uspješno oblikovati sportsku budućnost FC Bayerna zajedno sa svojim kolegama iz odbora u narednim godinama", kazao je Herbert Hainer, predsjednik Bayerna.

„Zahvaljujem se nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Nadzornog odbora Herbertu Haineru koji je u svakom trenutku podržavao moje ideje i planove. Uvijek sam govorio: Volim FC Bayern, Minhen je moj dom. Veoma sam zadovoljan što možemo da nastavimo našu veoma dobru i produktivnu saradnju do 2026. Moj cilj je i cilj mojih kolega iz odbora - kojima bih takođe želio da se zahvalim - da našim članovima i navijačima pružimo tim koji je konkurentan i uspješan na domaćem i međunarodnom nivou svake sezone, pazeći na finansije. Nastaviću da dajem sve da to postignemo - na jako smo dobrom putu", kazao je Hasan Salihamidžić.

Od kada je Salihamidžić na čelu sportskog odjela, FC Bayern je osvojio pet titula Bundeslige, dva puta DFB kup, kao i UEFA Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo tokom historijske šeste godine 2020/21. Igrao je za FCB od 1998. do 2007. i, kao i sadašnji izvršni direktor Oliver Kahn i klupski ambasador Giovane Elber, bio je dio tima koji je osvojio Ligu prvaka 2001. godine u Milanu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo