0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

21.09.2022 / 08:54 Ličnost dana - Ličnost dana

NERMIN DŽINDIĆ - SPAS TRZ-a HADŽIĆI

NERMIN DŽINDIĆ - SPAS TRZ-a HADŽIĆI
Foto: Vijesti.ba

Ne tako davno Tehničko-remontni zavod Hadžići bio je na rubu provalije. Kašnjenje plata, štrajkovi, neuvezan radni staž, prazan račun. Bilo je to prije samo godinu dana.

U samo nekoliko mjeseci situacija se potpuno preokrenula, Ministarstvo industrije, energije i rudarstva na čelu se Nerminom Džindićem izradilo je strategiju i plan za spas ovog preduzeća.

Pokrenuti su novi projekti i potpisani novi ugovori.

- Izuzetno sam zadovoljan razvojem situacije u TRZ Hadžići koji su prije godinu dana bili u teškoj situaciji, a danas, u svega nekoliko mjeseci rada u skladu sa strategijom i planovima Ministarstva, potpisano je više od 15 miliona KM novih ugovora i zaposleno 120 novih radnika - izjavio je Džindić.

- Uprava je uspjela ostvariti ono što joj je bio zadatak i stanje se počelo popravljati. Naime, kupljeno je 16 novih mašina, isplaćene su zaostale plate i napravljena reorganizacija, tako da je pred nama svijetla budućnost još jedne kompanije iz namjenske industrije što se vidi i iz prometa koji je planiran do kraja godine, a to je oko osam miliona KM - dadao je ministar.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo