4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

22.09.2022 / 19:10 Izbori 2022 - Foto

Lažima do glasača: Forto brutalno obmanuo javnost

Lažima do glasača: Forto brutalno obmanuo javnost
Foto: Vijesti.ba

Vlada KS danas je objavila mjere kojima subvencionira povećanje cijene energenata za najugroženije kategorije.

I tu ne bi bilo ništa sporno, da premijer KS Edin Forto očigledno ponesen izbornom kampanjom nije grubo obmanuo javnost pokušavajući bez ijednog argumenta inkriminisati Vladu FBiH i resornog ministra Nermina Džindića.

Naime, sve ono za što je Forto iznio optužbe na račun Federalnog nivoa je zapravo krivica premijera i Vlade KS.

Forto je danas podsjetio da je Vlada KS imala sastanak sa federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem još 22. jula ove godine. I to je sve od istine koju je Forto izgovorio.

Dalje je obmanjivao javnost kako je tada najavljeno da će nakon mjera koje će pripremiti Federalna vlada biti organizovan ponovni zajednički sastanak, a potom i da će Federalni nivo organizirati novi sastanak koji je tada dogovoren za 22. august.

No istina je posve drugačija. Vidljivo je to iz dopisa koji je u posjedu Vijesti.ba, a iz kojeg se vidi kako iz Vlade KS kontaktiraju Džindićevo ministarstvo i navode, suprotno Fortinim tvrdnjama, da će Kanton Sarajevo pripremiti konkretne prijedloge.

U odgovoru iz Kabineta ministra Džindića potvrđuje se ova činjenica, ali i konstatuje da KS još uvijek nije dostavio prijedlog mjera. Dalje se mole predstavnici KS da dostave prijedlog mjera kako bi se održao sastanak na kojem bi se moglo riješiti problem.

 

Ipak Fortina vlada prijedlog nikada nije dostavila, a danas je brutalno slagao javnost vjerovatno s namjerom da prikupi koji izborni poen pod parolom "lažima po glasove".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo