7°C
Mostar 11°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

29.09.2022 / 10:41 Regija - Hrvatska

Nevrijeme pogodilo Rijeku, jedna osoba poginula

Nevrijeme pogodilo Rijeku, jedna osoba poginula
Foto: FENA

U snažnom oborinskom nevremenu koje u srijedu navečer pogodilo Rijeku i izazvalo poplave po gradu jedna je osoba smrtno stradala, nastale su brojne štete na zgradama u kojima je propustila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu.

Primorsko-goranska policija potvrdila je da je pronađeno tijelo u Ulici Franje Račkoga, a više informacija se očekuje tijekom dana. Prema riječima očevidaca, muškarca je srušila bujica na kolnik i odnijela ga do zaustavljenih vozila, prenosi Hina.

Na Rijeku je u dva sata u srijedu navečer pala ogromna količina kiše. Oborinska kanalizacija nije mogla upiti tu količinu vode pa su se ulicama slijevale prave rijeke. Niži dio grada, u središtu, potpuno je poplavljen. Vatrogasci su imali mnoštvo intervencija, a među ostalim, morali su pomoći u izvlačenju djece iz poplavljene igraonice na Školjiću.

Prema do sad dostupnim informacijama oštećena je šalter sala PU primorsko-goranske, pa danas neće biti otvorena. Oštećen je dio krova zgrade Prve riječke hrvatske gimnazije pa se voda probila u unutrašnjost. Slično se dogodilo i na zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci.

U jeku obilne kiše poplavile su i prostorije Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. Osim toga, dignuta su Dobrovoljno-vatrogasna društva riječkog prstena.

Voda je ušla u prizemne i podrumske prostorija na mnogo lokacija u središtu Rijeke. Štete po gradu se utvrđuju.

I u četvrtak jutro pada kiša, a prema prognozama, padat će tokom cijelog dana.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo