-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

08.11.2022 / 14:33 Izbori 2022 - Mostar

Konaković o razgovorima s HDZ: Potreban hrabriji pristup

Konaković o razgovorima s HDZ: Potreban hrabriji pristup
Foto: Vijesti.ba
Prvi službeni razgovori HDZ-a BiH o formiranju vladajuće većine s predstavnicima „osmorke”, predvođene SDP-om, Narodom i pravdom (NiP) te Našom strankom, idu u dobrom smjeru, ocijenili su sudionici današnjeg sastanka.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković rekao je kako su rješenja o kojima su razgovarali u Neumu bila opsežnija i kvalitetnija.

- Govorilo se o izmjenama ustava i ukidanjima etničkih prefiksa i mogućnostima da se biraju predstavnici svih naroda na prostoru cijele BiH i onih koji ne pripadaju narodima. Da je bilo političke volje i hrabrosti lidera, država BiH i svi građani u njoj mogli su imati konkretnija rješenja - kazao je Konaković.

- Zato se nadam da ovaj novi pristup, jedna nova energija, hrabriji pristup pregovorima u BiH može smanjiti taj prostor populizma u kojem profitiraju samo interesne grupe i pojedinci i da naši kvalitetni dogovori programski mogu donijeti rješenja od kojih će koristi imati svaki građanin ove zemlje, jednako na cijelom prostoru BiH – dodao je Konaković.

Svi sudionici današnjih razgovora istaknuli kako se razgovori nastavljaju sa svim ostalim strankama, ali da će ustrajati na programskim principima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo