15°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

15.01.2023 / 08:38 Ljepota i Zdravlje - New Orleans

Amerikanka ponijela titulu Miss Universe 2022.

Na međunarodnom takmičenju ljepote Miss Universe, održanom u New Orleansu, titulu je ponijela R'Bonney Gabriel iz SAD-a.

 

R'Bonney Gabriel je modna dizajnerica, učiteljica šivanja i manekenka, a istovremeno i prva Amerikanka filipinskog porijekla koja je osvojila titulu Miss SAD-a.

Poručila je da je njena misija "da žene i mlade djevojke vide sebe u njoj i osjećaju se inspirisano da ostvare svoje ciljeve posjedovanjem onoga što jesu".

R'Bonney Gabriel (28) rođena je u Houstonu u Texasu.

"Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka", rekla je ranije.

Prva pratilja bila je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez Founier iz Dominikanske Republike.

Više od 80 takmičarki borilo se za titulu Miss Universe 2022. godine.

Prilikom predstavljanja nacionalnih kostima najviše pažnje privukla je predstavnica Ukrajine. Viktorija Apasenko prošetala je u kostimu inspirisanom arkanđelom Mihaelom, ratnikom svjetla koji pobjeđuje zlo. Nosila je bijelu haljinu sa zlatnim steznikom, a na krilima je boje Ukrajine.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo