0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

22.05.2023 / 07:11 Regija - Beograd

Dok je na 'TV Nova' gostovao otac ubijene djevojčice, Karleuša na Pinku branila Vučića

Dok je na 'TV Nova' gostovao otac ubijene djevojčice, Karleuša na Pinku branila Vučića
Foto: Vijesti.ba

Otac djevojčice koja je nastradala u OŠ " Vladislav Ribnikar" u Beogradu Slobodan Negić izjavio je u Utisku nedelje na televiziji Nova S da su neka djeca na psihoterapijama po povratku u školske klupe "slušala narodnu muziku" i kako je rekao...

... "povezivala sa se duhovima i dušama svojih nastradalih drugara" u prisustvu terapeuta.

„U „tamnoj psihoseansi“ koju je djeci držala dr Ranka Radulović, uz znanje direktorice škole, ona je djeci puštala narodnu muziku i govorila im da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih poginulih prijatelja i prijateljica. Ne postoji niko ko može da objasni kako se to dogodilo. To je bilo bez znanja roditelja, djevojčica je došla kući uplakana, u traumi, rekla je da su bili na seansi, rekla je da je bilo odvratno“, ispričao je otac nastradale Sofije.

On je rekao i da je bio na sastanku roditelja postradale djece i predstavnika svih relevantnih institucija Republike Srbije i da je pitao ko je doktorica Ranka Radulović, a da niko od prisutnih nije znao o kome se radi.

„Također, nastao je tajac kada sam danas to iznio na toj sjednici“, rekao je Negić.

On je i objasnio da je „doktorica Ranka Radulović zaposlena na neuropsihijatrijskom odjeljenju KBC i poslata od strane ministarstva zdravlja, kao neko ko treba da pomogne u toj situaciji djeci i roditeljima“.

Negić je rekao da će iskoristiti sva pravna sredstva „da ta doktorica nikada više ne radi“ i naveo da je direktorica u izvještaju koji je napisala o napretku djece u radu sa terapeutom u jednom dijelu napisala „da je u početku bilo određenih problema u komunikaciji između djece i terapeuta ali su ti problemi prevaziđeni i uspostavljen je kontinuitet psihoterapijske pomoći“.

„Ako iz te rečenice neko u tome vidi javnu namjeru da se kaže šta se dogodilo neka kaže, ja ne vidim“, rekao je on.

Negić je i izjavio da sve informacije iznosi u javnost „pod punom moralnom odgovornošću i da je spreman da to odbrani na sudu“, kao i da je dobio saglasnost jedne majke čije je dijete učestvovalo u „mračnoj psihoterapijskoj seansi koju je sprovela Ranka Radulović“.

„Mislim da je iznošenje istine neka vrsta moralne odgovornosti i da nema mjesta izbegavanju činjenica, jer mi onda ni ovako ne razumijemo šta se dogodilo“

On smatra da direktorica koja je sačinila takav izvještaj ne treba da bude više na toj funkciji kao i da svi koji su odgovorni moraju da odgovaraju.

Negić je rekao i da poštuje odluku savjeta roditelja i da treba svi da je poštuju jer je donesena uz koncenzus.

„Ne možete im liječiti traumu na mjestu gde se ona dogodila. Tamo gdje sam čekao moju Sofiju“, rekao je Negić.

On smatra i da povećanje broja policajaca u školi može biti samo prelazno rješenje.

„Znam djecu koja su preživjela tu traumu. Neka djeca još uvijek ne govore. Neka djeca ne žele da idu više u školu uopšte. Hoćete da se radi procjena traume, pa da li mora da se radi tamo gde je nastala, “ upitao je Slobodan Negić.

On je rekao da mu je došao u emisiju da probudi empatiju između svih koji ga okružuju.

„Ja sam želio da dođem ovdje, jako je teško, ali osjetio sam jaku potrebu da iznesem u javnost težinu situacije. Želim da iskoristim priliku da kažem činjenice kao pojedinac i građanin ove zemlje i pokušam da probudim svjest ljudi, koja se već sada budi o tome da su podijele nešto nam ne treba i da je problem jako težak.“

„Niko nema rješenja i jako je teško živjeti sa tim, ali vidim kod ljudi iskrenu želju kada me pogledaju u oči, koji su prestravljeni onim što vide i koji na ljudskom nivou reaguju na ovo, to prevazilazi uobičajene teme i dnevno političke priče. Svako ko u ovom nalazi prostor da plasira neka brzopleta mišljenja umjesto onoga što se zaista dogodilo, čini samo medveđu uslugu društvu“, istakao je Negić.

Za to vrijeme na Pink se emitovala emisija HIT Twit. Jelena Karleuša je nakon četiri godine gostovala na TV Pink. U emisiji  je, između ostalog, kritikovala glumce koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja" i stala na stranu Aleksandra Vučića.

"Državna firma Telekom finansira sve serije i sve filmove u ovoj zemlji, a glumci koje, znači, država direktno finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da ova država nije dobra. Sad je pitanje - rođaci, ko vam daje pare da vi lijepo živite i s kojim pravom vi, koji lijepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili bjesniji, čast izuzecima pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fair play i da kažemo onako kako jeste. Ovdje je kao neka, s oproštenjem, sprdnja", kazala je.


(Vijesti.ba) 

Izdvajamo