5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

25.05.2023 / 11:13 SHOW - Društvene mreže

Mnoge poznate ličnosti se opraštaju od legendarne Tine Turner

Mnoge poznate ličnosti se opraštaju od legendarne Tine Turner
Foto: Vijesti.ba
Mnoge poznate ličnosti širom svijeta oglasile su se nakon smrti muzičke legende Tine Turner, koja je umrla jučer u 84. godini, te odale počast ovoj velikoj muzičkoj zvijezdi.

- Tako sam tužan zbog smrti moje divne prijateljice Tine Turner. Bila je uistinu nevjerovatno talentovana pjevačica i izvođačica. Bila je inspirativna, topla, duhovita i velikodušna. Puno mi je pomogla kad sam bio mlad i nikada je neću zaboraviti - napisao je Mick Jagger na Instagramu.

Tina Turner je nastupala s Jaggerom na njihovom koncertu 1985. i bila na turneji s bendom 60-ih.

Elton John je na Instagramu napisao da je svijet izgubio jednog od najuzbudljivijih i najenergičnijih izvođača na svijetu.

- Totalna legenda i na pločama i na pozornici. Bila je nedodirljiva. Moje saučešće Erwinu i njenoj porodici. Ovo je najtužnija vijest - poručio je Elton John, prenosi France 24.

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama također se oprostio od Tine Turner na Twitteru napisavši kako je Tina bila moćna i nezaustavljiva.

- Govorila je i pjevala istinu kroz radost i bol, trijumf i tragediju. Danas se pridružujemo obožavateljima širom svijeta u odavanju počasti Kraljici rock and rolla i zvijezdi čije svjetlo nikada neće prestati da sija - napisao je Obama.

I trenutni predsjednik SAD-a Joe Biden odao je počast rekavši da Tina Turner, osim što je bila jedinstveni talent koji je zauvijek promijenio američku muziku, Tinina lična snaga bila je nevjerovatna.

- Prevladavajući sve nevolje, pa čak i zlostavljanje, izgradila je karijeru za vijeke vjekova te život i naslijeđe koji su u potpunosti samo njeni - rekao je predsjednik Joe Biden u izjavi.

- Počivaj u miru jedna od mojih najdražih umjetnica svih vremena, legendarna kraljice rock and rolla. Vidio sam je mnogo puta i ruku na srce, održala je jedan od najboljih nastupa uživo koje sam ikada vidio. Uvijek je davala sve od sebe - napisao je NBA legenda Magic Johnson, koji je na Twitteru objavio fotografiju s njim i Tinom Turner.

- Kakva žena, kakav život, kakav ratnik! Onoga dana kad sam upoznala Tinu Turner, nisam mogla vjerovati da stojim u prisustvu takve veličine. Moram slaviti i zahvaliti Vam za svu ljubav koju ste dijelili oko sebe. Pjesme koje ste pjevali dale su nam hrabrosti da iskoračimo i budemo svoji. Vi ste jedna ogromna snaga i kao žena i kao izvođač. Sve ono što ste radili bile su smjernice ne samo za mene, već i za sve ljude širom svijeta koji su kroz našu ranjivost pronašli sebe i svoju neustrašivost - poručila je Alicia Keys na Instagramu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo