24°C
Mostar 26°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C

29.05.2023 / 09:42 Zanimljivosti - Ko gleda?

Amazon Prime se narugao Netflixu zbog zabrane dijeljenja lozinki

Amazon Prime se narugao Netflixu zbog zabrane dijeljenja lozinki
Foto: Vijesti.ba
Amazon Prime Video narugao se Netflixu zbog nedavnog uvođenja zabrane dijeljenja lozinke.

Na Twitteru su objavili snimku zaslona stranice za odabir profila aplikacije za streaming na kojoj piše: "Ko gleda?"

Na stranici se nalazi šest različitih profila, koji zajedno glase: "Svako tko ima našu lozinku" i na kraju je emotikon srca.Ova šala ujedno je odgovor na tvit Netflixa iz 2017. koji je glasio: "Ljubav je dijeljenje lozinke."

Podsjetimo, Netflix je prošle sedmice korisnicima širom SAD-a i Velike Britanije poslao e-mail kojim ih obavještava da će morati platiti 7.99 dolara u SAD-u (oko 7.42 eura), odnosno 4.99 funti u Velikoj Britaniji (oko 5.75 eura) ako dijele svoj račun izvan kućanstva. Dakle, to je dodatna cijena na postojeću pretplatu.

I na zvaničnoj stranici Netflixa objavljeno je saopćenje.

"Od danas šaljemo ovu poruku svima koji dijele Netflix izvan svog kućanstva u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Netflix račun namijenjen je jednom kućanstvu. Svi koji žive u tom kućanstvu mogu koristiti Netflix gdje god se nalazili - kod kuće, u pokretu, na odmoru. Mogu iskoristiti značajke kao što su Prijenos profila i Upravljanje pristupom i uređajima", napisali su.

Netflix napominje da bi korisnici trebali provjeriti ko sve koristi njihov račun i odjaviti uređaje koji nisu iz njihovog kućanstva. Preporučuju i promjenu lozinke, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo