8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

29.05.2023 / 13:11 Crna hronika - FUP

Akcija u HNK i TK, četiri osobe privedene

Akcija u HNK i TK, četiri osobe privedene
Foto: FUP

Federalna uprava policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, ...

... a po naredbi Opštinskog suda u Mostaru uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova HNK i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, provode operativnu akciju na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kanton.

Cilj je otkrivanje i dokazivanja izvršenja krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnog djela, Podstrekavanje na krivično djelo, Davanje lažnog iskaza.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres na tri lokacije na području Mostara i tri lokacije na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom je slobode lišeno četvero lica inicijala E.B. (1965), V.V. (1972), K.E. (1997) iz Mostara i A.M. (1988) iz Tuzle. Prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, sim kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica se sumnjiče da su utjecali na svjedoke i saučesnike u krivičnom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen S. Đ. i ostali.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo