1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 5°C

03.10.2023 / 08:17 Zanimljivosti - Teniska šampionka

Naomi Osaka dizajnirala dječiju sobu: Blage nijanse, prirodni detalji za osjećaj mira

Teniska šampionka Naomi Osaka oduvijek je imala izražen osjećaj za estetiku: samo se sjetite njene Nike saradnje ili rekete Yonex koji je nekada koristila, a koji je zajedno dizajnirala sa savremenim japanskim umjetnikom Takashijem Murakamijem.

Njeni odjevni stilovi također su uvijek u koraku s modom, bilo da je u pitanju Comme des Garçons kombinacija koju je nosila dok je preuzimala U.S. Open trofej 2018. godine, ili upadljiva Louis Vuitton odjevna kombinacija koju je nosila kao suvoditeljica Met Gala događaja 2021. godine.

I dok se njen stil obično više kretao ka mladenačkoj smjelosti, sada ispoljava drugu, možda čak odrasliju kreativnu stranu kroz svoje najnovije partnerstvo: zajednički dizajnirana i uređena dječja soba u saradnji s Crate & Barrel’s Crate & Kids, u čast njenog i partnera Cordae-ovog prvog djeteta, djevojčice koja je stigla ovog ljeta. Njena kolekcija namještaja za dječju sobu sada je dostupna u prodavnici.

Osakina vizija za sobu predstavlja dobro izbalansiranu kombinaciju nijansi blage roze boje i svijetlo plave boje (s oblacima naslikanim na suprotnim zidovima radi dodatne atmosfere). Prirodni drveni detalji dodaju toplinu, dok zakrivljeni elementi police i naslona naglašavaju Osakinu ljubav prema savremenom dizajnu.

"Znala sam da želim mirnu dječju sobu", kaže ona tokom razgovora putem Zooma za Vogue. "I željela sam mjesto gdje će se beba prilagoditi, čak i kada bude malo starija. Ne samo u novorođenačkoj fazi. To mi je bilo glavno usmjerenje." Osaka dodaje: "Pokušala sam da bude šareno, ali ne i prenadražujuće."

Ova dječja soba Naomi Osake također ima nešto cerebralno - bez obzira na oblake. Zen pristup proporciji i živahnosti, ali s dodirima njenog jedinstvenog ličnog stila. Naomi jasno pokazuje refleksivno raspoloženje, razmatrajući majčinstvo u kombinaciji s njenim budućim povratkom na sportsku scenu. "Radujem se što ću ponovo imati priliku [za igranje]", kaže ona. "Igram tenis od treće godine i mislim da je to jedna od onih stvari gdje sam morala korak unazad da bih je više cijenila. Također želim vidjeti navijače ponovo. Tokom pandemije, udaljenost me stvarno pogodila."

Naomi kaže da se trudi "uopće ne gledati tenis" kada nije takmičarka, preferirajući fokusirati se na ono što dolazi i ne dozvoliti da njeno odsustvo utiče na nju. "Sjećam se da sam pratila Australian Open ranije ove godine, i to me rastužilo jer nikada nisam propustila Australian Open." (Osvojila je A.O. i U.S. Open po dva puta.)

"Ispalo je teško nositi se s tim osjećajima želje da budem tamo", nastavlja ona. "Ne bih to mijenjala ni za šta na svijetu, ali bilo je teško gledati sve kako se takmiče tamo dok sam ja bila odsutna."

Ipak, osjećaj propuštanja turnira ne premašuje njenu uzbuđenost zbog majčinstva, posebno majčinstva i tenisa, kada se Naomi bude spremna vratiti.

"Mislim da je ono što me najviše uzbuđuje", kaže Naomi, "rast zajedno. Proći kroz život zajedno." Kaže da njena vlastita majka "želi kuhati za bebu i podučavati je japanskom jeziku", ali je nešto što joj je otac rekao tokom njenog djetinjstva najviše ostalo urezano u njoj u pogledu toga kako će pristupiti majčinstvu.

"Sjećam se da je rekao 'strpljenje je vrlo važno'. To mi je ostalo u pamćenju."

Have you seen tennis star Naomi Osaka 大坂なおみ's nursery yet? We partnered with her to design a sweet, sky-inspired space...

Posted by Naomi Osaka 大坂なおみ on Monday, October 2, 2023

 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo