15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

17.11.2023 / 11:46 BiH - Sumanuti pozivi

Antidržavni potezi: Bojkot domaće privrede je bojkot države BiH

Antidržavni potezi: Bojkot domaće privrede je bojkot države BiH
Foto: Vijesti.ba
Zadnjih dana na društvenim se mrežama pojavio sumanut poziv na bojkot najvećeg bosanskohercegovačkog trgovačkog lanca Bingo.

Kreatori su po običaju ostali u sjeni, ali su njihovi ciljevi kao dan jasni - nanijeti štetu moćnom domaćem brendu. I to je, ma kako grubo zvučalo, manji dio problema. Veći problem je ovdašnji naivni mentalitet, koji je spreman nasjesti na ovako prizemnu podvalu. Koji je spreman odsjeći granu na kojoj sjedi, vjerujući da time kažnjava nekog drugog, ne shvatajući da bojkot Binga ili bilo koje druge domaće kompanije nije bojkot Izraela, nego bojkot Bosne i Hercegovine.

Zastupnik u Parlamentu FBiH Sanel Kajan poručuje da bi pametnije bilo uključiti se u rješavanje gorućih problema u zdravstvu, školstvu, privredi, navodeći niz gorućih problema.

- Šutite na sve to! Ne reagujete! A zatvarali biste Bingo, koji hrani preko 7.000 porodica u Bosni i Hercegovini. Okanite se gluposti i urazumite se, napisao je između ostalog Kajan.

Poziv na bojkot je prokomentarisao i novinar Bakir Hadžiomerović.

- Budimo odgovorni, uništavajmo domaće! Neka naša raja izgubi poslove, radna mjesta i kakvu-takvu egzistenciju, poručuje sarkastično Hadžiomerović i dodaje:

- Šta rukovodi autore ovakvih pamfleta, kome li ovakve budalaštine padaju na (ne)pamet.

Reagovao je i sarajevski advokat Senad Bilić.

- Pozivi na bojkot domaćeg trgovinskog lanca, zato što navodno pored stotina drugih proizvoda prodaje i promoviše i izraelske proizvode, je takva glupost koja se mogla roditi samo u glavama očajnika koji u svom istina opravdanom bijesu, ne znaju šta i kako da učine, pa izaberu način da pucaju sebi u koljena? Izaberu da bojkotuju domaći trgovinski lanac koji neposredno ili posredno zapošljavanja hiljade domaćih radnika, spašava propale firme, pokreće proizvodnju, poljoprivredu, uplaćuje stotine miliona poreza u budžete…. Ali ne, Bošnjak hoće da to bojkotuje, on će zbog imaginarne podrške Palestini kupovati u hrvatskim, slovenačkim i srbijanskim trgovačkim lancima, a domaći BINGO neka propadne…..ko nas je kleo nije dangubio, napisao je Bilić.  

I uistinu, šta očekivati od neprijatelja ove države, kada je dio onih koji je navodno vole, onih koji nemaju nikakav lični rezultat, spreman prikloniti se zabrinjavajućoj pojavi autodestrukcije za strane interese na račun uspješnih, koji žive i razvijaju se u svojoj domovini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo