1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 5°C

20.11.2023 / 22:09 BiH - Važne informacije

MVP BiH o pomoći bh. državljanima koji su se vratili iz Gaze

MVP BiH o pomoći bh. državljanima koji su se vratili iz Gaze
Foto: MVP
Ministarstvo vanjskih poslova BiH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH se zahvalili svima koji u ovom trenutku nude pomoć za naše državljane i njihove srodnike koji su doputovali iz Gaze.

"Svi koji su doputovali su zbrinuti i osjećaju se dobro. Sve što im je potrebno, obavještavamo da će ministarstva obezbjediti u saradnji sa drugim institucijama", navode iz MVP BiH i dodaju:

- Oni koji ipak žele sistemski pomoći naše državljane i srodnike obavještavamo da oba ministarstva stoje na raspolaganju pri koordinaciji dostavljanja pomoći u skladu sa potrebama koje budu iskazane. Za sve informacije tog tipa možete kontaktirati MVP BiH na kontakt telefon 00387 33 281 105", saopštili su.

Podsjećamo, i druga grupa bh. državljana i njihovih srodnika koji su evakuisani iz Gaze stigla je na Aerodrom u Sarajevu. U drugoj grupi stiglo je njih 24. Podsjetimo, u prvoj grupi stiglo je 26 osoba.

Ukupno 50 osoba iz Kaira, preko Istanbula, stiglo je u Sarajevo nakon što je Vijeće ministara BiH dopustilo dolazak u BiH za 30 Palestinaca koji su bliski srodnici 20 bh. državljana.(Vijesti.ba)

Izdvajamo