13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

28.11.2023 / 19:21 Politika - 'Nismo imali ništa'

Kojović: Prije godinu BiH je bila špansko selo u Briselu

Kojović: Prije godinu BiH je bila špansko selo u Briselu
Foto: Vijesti.ba
Medijima se nakon sastanka predstavnika Trojke i HDZ-a obratio i zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kojović.

Kojović je naglasio da je zadovoljan atmosferom nakon sastanka.

"Prije godinu BiH je bila špansko selo u Briselu. Nismo imali ništa. Mi smo danas u situaciji da smo dobili uslovno otvaranje pregovora da u martu otvaramo pregovore i da počinje najveća transformacija BiH u dejtonsku u briselsku BiH.

Govoreći o tome šta su uradili, Kojović je naveo da su za rekordno vrijeme uradili važne stvari.

"Formirali smo za rekordno vrijeme Vijeće ministara BiH, dobili budžet i donijeli nekoliko važnih zakona koji su ocijenjeni kao pozitivni za određeni napredak BiH. Nadam se da ćemo uraditi još jedan takav napredak kojim ćemo finalizirati zacrtane stvari koalicije", naveo je.

Dodao je da je važno da je u FBiH prije svega postignut dobar ambijent i da je ponosan što su na državnom nivou za godinu dana ovoliko postigli.

"Jako sam zadovoljan atmosferom. Imamo saglasnost o teškim pitanjima. Nadam se da će SNSD prihvatiti naše zajedničke usaglašene stavove iz stranaka FBiH. Mart je zadnji rok za otvaranje pristupnih pregovora sa EU, ako to propustimo, za naredne ćemo morati jako dugo čekati ponovo", poručio je Kojović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo