6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

02.12.2023 / 19:34 Regija - Foto / Video

Nevrijeme u Hrvatskoj, počeo padati i snijeg

Stigla je najavljena velika promjena vremena.

Danas je za šest morskih regija u Hrvatskoj - zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu Dalmaciju, srednju Dalmaciju i južnu Dalmaciju - izdato narančasto upozorenje meteoalarma zbog jakog vjetra. Za ostatak Hrvatske vrijedi žuto upozorenje.

U gospićkoj regiji upozorenja su izdata zbog vjetra, kiše te snijega i poledice. U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj zbog vjetra i grmljavinskog nevremena. U osječkoj i kninskoj zbog vjetra. U zagrebačkoj zbog vjetra te snijega i poledice, a u karlovačkoj zbog snijega i poledice.

Snijeg je večeras počeo padati i u Zagrebu.Snijeg je po prvi puta zabijelio obnovljeni centar Koprivnice. Prizori su idilični, a video pogledajte u nastavku …Na karlovačkom području pala je tuča.

"U samom gradu bila je relativno sitna, ali pitanje je kako je bilo u obližnjim selima, gdje je znalo biti i znatno većih komada leda. Prema dojavama građana, osim na karlovačkom području, tuče je bilo i na području Netretića", javlja KAportal.

HAK objavio upozorenje

Putevi su mjestimice mokri i skliski, a snijeg mjestimice pada u centralnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog vjetra zabrana je saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. grupu vozila):

-    državna cesta DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić;
-    državna cesta DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Krenulo na sjeveru Hrvatske Foto: HAK

Posted by Neverin on Subota, 2. decembar 2023.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo