0°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

13.02.2024 / 08:30 BiH - Mostar

Obilježen 111. rođendan Merhameta

Obilježen 111. rođendan Merhameta
Foto: FENA

U organizaciji Regionalnog odbora "Merhameta", u ponedjeljak je u Centru za kulturu Mostar održana svečanost u povodu 111. rođendana Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet“.

Svečanosti su se odazvali brojni predstavnici političkog i kulturnog života Hercegovine i Mostara, kao i akademski radnici, direktori škola i drugi uglednici.

O misiji Merhameta u BiH govorili su predsjednik Kenan Vrbanjac i prvi čovjek Mostarskog regionalnog odbora Adnin Hasić, a prisutnima se obratio i ministar u Vladi HNK Adnan Velagić, koji je govorio o važnosti podrške institucija Merhametu u ovom vremenu.

Historija Merhameta predstavljena je petnaestominutnim filmom koji sadrži važne informacije o organizaciji od osnivanja do danas. Naglasak je na djelovanju i misiji Merhameta u vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ovom prilikom uručeno je i priznanje najboljem volonteru u prošloj godini Nihadu Čolakhodžiću, kao i brojnim institucijama, privrednim subjektima i pojedincima koji na različite načine podržavaju rad i djelovanje Merhameta, saopćio je organizator ove svečanosti.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo