13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

20.02.2024 / 21:38 Zanimljivosti - Razlog jako emotivan

Gost u restoranu ostavio bakšiš od 10.000 dolara

Gost u restoranu ostavio bakšiš od 10.000 dolara
Screenshot: Instagram
Uposleni u restoranu Mason Jar Cafe, u gradu Benton Harbor u Michiganu, ostali su u šoku nakon što su pronašli bakšiš od 10.000 dolara na jednom računu, no još ih je više zaprepastilo kad su saznali što se krije iza tog poteza, piše The Hill.

"Ponekad se dogodi da dobijemo 100 dolara bakšiša, ali nikad ovoliko", izjavio je voditelj restorana Tim Sweeney.

Velikodušni pokrovitelj, identifikovan samo kao Mark, uposlenim je ostavio bakšiš od 10.000 dolara na svom računu u iznosu od 32.43 dolara.

Sweeney je objasnio kako je ostao u potpunom šoku kada je vidio račun te se odmah uputio do velikodušnog gosta kako bi mu zahvalio, a tada je gost otkrio tužan razlog koji se krije iza njegovog poteza.

"Bilo je to u znak sjećanja na prijatelja koji je nedavno preminuo i na čijem je sprovodu bio u gradu. To je zapravo bio čin dobrote koji je utjecao na toliko ljudi", objasnila je konobarica Paige Mulick. Iz restorana su odlučili kako će podijeliti bakšiš između devet kolega i svatko je kući odnio nešto više od 1100 dolara.

"Naporno radimo. Znamo da ćemo u nekim danima zaraditi više, a u nekima manje. Ovo je zaista pomoglo svima", objasnila je konobarica.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo