14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

23.03.2024 / 07:42 Tenis - Video

Sabalenka nasmijana do pobjede četiri dana nakon smrti bivšeg dečka

Sabalenka nasmijana do pobjede četiri dana nakon smrti bivšeg dečka
Foto: Agencije
Konstantin Kolcov, bivši bjeloruski hokejaš koji je igrao u NHL-u, prije četiri dana iznenada je preminuo u 43. godini.

Kolcov je posljednje dvije i pol godine bio u vezi sa sunarodnjakinjom Arinom Sabalenkom, drugom teniserkom svijeta. Ona je u januaru osvojila Australian Open, a Kolcov ju je bodrio s tribina.

Sabalenku je ova smrt shrvala, a dva dana nakon tragedije objavila je da su ona i Kolcov nedavno prekinuli.

Premda potresena tragedijom, Sabalenka je odlučila igrati na Mastersu u Miamiju svega par dana nakon smrti Kolcova. Ovu tragičnu i čudnu situaciju još bizarnijom i mučnijom čini što je Sabalenku u drugom kolu Mastersa u Miamiju čekao meč protiv najbolje prijateljice.

Paula Badosa, 72. teniserka svijeta, bila je prva koja je Sabalenku tješila nakon smrti bivšeg dečka, a sada su bile na suprotnim stranama i to neposredno nakon tragedije. Zato se ovaj meč čekao s velikim zanimanjem.


Sabalenka je pobijedila s 6:4, 6:3 za manje od sat i pol, a bilo je primjetno da je Bjeloruskinja dobro raspoložena. Tokom jednog poena zapuhao je vjetar, a ona se počela smijati zbog nespretnosti sakupljača lopti.

Druga teniserka svijeta dominirala je protiv najbolje prijateljice. U prvom setu je prvi break napravila u sedmom gemu, a tri gema kasnije i drugi.U drugom setu Sabalenka je došla do breaka u trećem gemu, a zatim dokrajčila protivnicu. Nakon toga su se nasmijane izgrlile. Sabalenka u trećem kolu igra s Anhelinom Kalinjinom iz Ukrajine, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo