16°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

23.03.2024 / 20:22 Politika - Ljubo Ćosić Rojs

Rojs: Ako me Plenković i Čović spomenu, vadim sve istine

Rojs: Ako me Plenković i Čović spomenu, vadim sve istine

"Uzet ću sva tri glasa u dijaspori, a ako ova žgadija lopova u HDZ-u pobijedi, ja ću se objesit", odlučan je Ljubo Ćesić Rojs, general HVO-a i član HDZ-a koji ide kontra stranke na listu u 11. izbornoj jedinici.

Na to su ga natjerali, kaže, oni koji nisu htjeli riješiti problem HVO-a svih ovih osam godina, podržava, dodaje, Zorana Milanovića u svemu što radi za Hrvate u Bosni i Hercegovini i uvjeren je da bi on taj problem prije riješio nego HDZ-a, ali poručuje da će njegovu podršku imati svi koji budu garantirali da će ispuniti ono što bude tražio.

"Odlučio sam ići na izbore jer me izdao "briselski plenkošenko". Osam godina ga molim za prijem oko inženjerije da riješimo taj problem HVO-a, a prije 10 dana me primio Tomo Medved i dvojica iz Ministarstva branitelja. Rekao sam im ako za sedam dana to ne riješe, ja idem samostalno na izbore. Tehnička Vlada sada ne može riješiti ništa, a plenkošenko se nije htio javiti. Sad ga idem potući", poručuje Rojs.

Dodaje kako je on HDZ-ovac i voli tu stranku, ali da ne želi puzat pred "briselskim HDZ-om, von der Leyen i bjelosvjetskim hohštaplerima".

"Ostajem na državotvornoj i suverenističkoj politici Franje Tuđmana i Gojka Šuška, pa kome pravo, kome krivo", kaže Rojs.

Tvrdi na ni s kim na desnici nije još pričao, a niti s Milanovićem, ali da je jako dobar s i predsjednikom države i s Ivanom Penavom.

"Ja sam dobar sa svima. Dobar sam i s velikim dijelom časnih i poštenih ljudi u HDZ-u. Ja sam član od 1989. i spreman sam se obračunati sa svim lopovima i kriminalcima koji rastjeruju naše mlade iz domovine, a znamo ko je kriv zbog toga. Ovaj HDZ nije napravio ništa za Hrvate u BiH, a iza mene su djela. Povući ću svoj potpis za dva najveća udruženja HVO-a koji od 1997. uživaju penziju zbog mene i preko 200.000 eura će morati vratiti u budžet. Pa će vidjeti ko je ratni profiter i ko je opljačkao Hrvatsku, a ko je od 1990. do 2000. pomagao", prijeti Rojs.

Poručuje Andreju Plenkoviću i Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH, da ako samo spomenu njegovo ime, da će samo početi vaditi iz torbe sve istine.

"Kako Milorad Pupovac s tri glasa rješava sve problem ne samo poštenih i časnih Srba koji su branili Hrvatsku, nego i četnika. Tako ću i ja. Svako onaj ko mi to brzo riješi, imat će moja tri glasa. Ovi moji neće riješiti ništa, jer su to pokazali zadnjih osam godina. Izdali su nas. Mene zanima sudbina našeg naroda u BiH, a u Hrvatsku neću ići na izbore", kaže Rojs.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo