10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

25.03.2024 / 16:16 Tenis - Video

Jedna od najboljih teniserki svijeta potpuno podivljala nakon poraza

Jedna od najboljih teniserki svijeta potpuno podivljala nakon poraza

Bjeloruska teniserka i trenutno druga igračica planete, sjajna Aryna Sabalenka poražena je mimo svih očekivanja u 3. kolu WTA 1000 turnira koji se igra u Miamiju od Ukrajinke Anheline Kalinine.

Jedna od najboljih teniserki današnjice nije igrala najbolje, a bila je vidno frustrirana. Neke njene upućene riječi pokazale su svu njenu nemoć.

Druga teniserka svijeta je u drugom kolu pobijedila svoju prijateljicu Paulu Badosu (WTA: 80), ali je bila nemoćna protiv Ukrajinke Kalinije (WTA: 36). Bilo je 4:6, 6:1, 1:6 za predstavnicu Ukrajine.

Pri rezultatu 0:3 u trećem setu Bjeloruskinja je izgubila servis. Nakon posljednje akcije je svom snagom lopticu ispalila visoko u zrak uz nekoliko pogrdnih psovki.

"Odlazi. Glupane, odlazi", vikala je Bjeloruskinja. Nije poznato je li ove riječi uputila nekome s tribina, stožeru ili samom sudiji utakmice. Sudija je na sve odgovorio opomenom za Sabalenku, što je teniserku dodatno razbjesnilo. "Je*i se, je*o te", odgovorila je drugoplasirana na svjetskoj rang listi. Ubrzo nakon toga izgubila je meč.

Prije nego što je napustila teren, uspjela je nekoliko puta svom snagom udariti reketom u teren i slomiti ga. Trenutak kasnije pokupila je svoje stvari i otišla. Čini se da je i ona od krvi i mesa. Imala je užasan period u životu, ostala bez svog dragog, prethodno i bez oca, ali je svejedno sakrivala svoje slabosti i poput terminatora izlazila hrabro na teren i nastavila da igra, ali očito je da i lijepa Aryna više nije mogla izdržati i da joj se jednostavno "nakupilo".

Sabalenka je zbog ispadanja u trećem kolu turnira u Miamiju izgubila 150 bodova na svjetskoj listi i za Igom Swiatek zaostaje gotovo 2800 bodova.

Poljakinja joj može otići na više od 3000 bodova ako osvoji turnir. S druge strane, trećeplasirana Coco Gauff, ako pobijedi, možda čak i prestigne Sabalenku za 40 bodova i postane nova viceprvakinja na WTA listi.

Inače, iza nje je jako buran period. Nedavno je preminuo njen izabranik, za kojeg se ispostavilo da je izvršio samoubistvo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo