10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

26.03.2024 / 12:44 Tenis - Životna drama

Murray: Vratit ću se s jednim kukom i bez ligamenata

Murray: Vratit ću se s jednim kukom i bez ligamenata
Andy Murray / Agencije
Britanski teniser Andy Murray (36) povrijedio je gležanj u porazu u trećem kolu teniskog ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, zbog čega će duže vrijeme izbivati s teniskih terena.

Andy Murray (36) je u nedjelju napustio teren u velikim bolovima na kraju meča nakon što ga je svladao Čeh Tomas Machac 5-7, 7-5, 7-6 (7/5).

Iako je nastavio igrati i isprva bio optimističan u vezi sa svojim gležnjem, Škot, trenutno 62. na svjetskoj tablici, rekao je u ponedjeljak da je doživio potpunu rupturu prednjeg talofibularnog ligamenta i gotovo potpunu rupturu kalkaneofibularnog ligamenta.

'Idem kod specijaliste za gležnjeve kad se vratim da smislim sljedeće korake', rekao je Murray te dodao:

'Razumije se da je ovo teško podnijeti i da ću biti odsutan duže vrijeme.'

Žrtva brojnih povreda od 2017., Murray, koji će u maju napuniti 37 godina i kojemu je 2019. ugrađena metalna proteza kuka, već je nagovijestio da će se ove sezone povući, kazavši da se nada da će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

'Ne moram ni reći da sam ovo vrlo teško podnio. Ali vratit ću se s jednim kukom i bez ligamenata skočnog zgloba kad dođe vrijeme', zaključio je Murray, prenosi Hina.

Također je izrazio želju da zadnji put zaigra na Roland Garrosu, koji počinje 26. maja. Wimbledon, gdje je Murray dva puta slavio, počinje 1. jula, a Olimpijske igre 26. jula.

Direktan plasman na olimpijski turnir osigurat će prvih 56 tenisera na ATP tabeli od 10. juna, a Murray je trenutno 61. Ako ne osigura plasman preko ATP tabele, Murray bi mogao sudjelovati kao bivši olimpijski prvak s obzirom da je osvojio zlato u pojedInačnoj konkurenciji na OI u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo