16°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 14°C

28.03.2024 / 07:17 Svijet - Bili su u kamionu

Pronađena tijela dvojice radnika s mosta u Baltimoreu

Pronađena tijela dvojice radnika s mosta u Baltimoreu
Foto: Agencije
Ronioci su danas izvukli tijela dvojice od šest nestalih radnika koji su poginuli nakon urušavanja mosta u Baltimoreu, objavio je Reuters.

Tijela su izvučena iz rijeke Patapsco dan nakon što je masivni kontejnerski brod izgubio pogon i sposobnost manevrisanja prije nego što je udario u potporni stup mosta Francis Scott Key Bridge i u potpunosti urušio most.

Zvaničnik državne policije Marylanda rekao je da je kamion s tijelima dvojice muškaraca pronađen u blizini centralnog dijela srušenog mosta. Također je rekao da su daljnji napori da se izvuku ostaci obustavljeni zbog sve opasnijih uslova.

Govoreći na press konferenciji, predstavnik državne policije Marylanda, pukovnik Roland Butler objavio je da je, nakon urušavanja mosta u luci Baltimore, iz vode izvučen crveni kamion, u kojemu su se nalazila tijela dvojice muškaraca.

Žrtve su 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimorea i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dundalka.

Preostala četiri radnika koji su bili dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta proglašeni su mrtvima, 18 sati nakon nesreće.

Rušenje mosta, glavne saobraćajnice preko luke, zatvorila je  luku  Baltimore na neodređeno vrijeme. Radi se, inače, o jednoj od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD-a.

Ranije u srijedu,  federalni istražioci pregledali su teretni brod dok su timovi za hitne slučajeve tražili tijela.

Dali, kontejnerski brod dužine tri fudbalska igrališta koji plovi pod zastavom Singapura, prijavio je gubitak snage prije sudara i bacio je sidro kako bi usporio plovilo s namjerom da odgovorni na vrijeme zaustave saobraćaj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo