12°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

28.03.2024 / 12:44 BiH - Mostar / Sarajevo

Odata počast ubijenom Jozi Leutaru povodom 25. godišnjice smrti

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, visoka delegacija Vlade i Skupštine HNK-a, predvođena premijerkom Marijom Buhač i predsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislavom Martinovićem, danas je odala počast pokojnom Jozi Leutaru, zamjeniku federalnog ministra MUP-a, povodom 25. godišnjice njegovog ubistva.

Podsjećamo, Leutar je ubijen u atentatu, bombom koja je postavljena u njegov službeni automobil, koji je nad njim izvršen 16. marta 1999. godine u Sarajevu.

Niko nije odgovarao, kako u svojstvu nalogodavaca, tako ni u svojstvu izvršilaca tog zločina na visokog federalnog dužnosnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Jozo Leutar umro je 28. marta 1999. od posljedica teškog ranjavanja u atentatu.

Delegacija HNK-a, zajedno sa članovima porodice Leutar, te delegacijama drugih kantona i institucija, danas je položila vijence i upalila svijeće na Leutarovom grobu na mostarskom katoličkom groblju ''Masline'', saopćila je Vlada HNK. 

Delegacije Federalne uprave policije i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su danas, 28.03.2024. godine položile vijence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pok. zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo