6°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

28.03.2024 / 22:15 Regija - Iz Albanije?

Tijelo nepoznatog muškarca pronađeno u uvali na Korčuli

Tijelo nepoznatog muškarca pronađeno u uvali na Korčuli
Foto: Ilustracija
U uvali Orlanduša na otoku Korčuli danas u poslijepodnevnim satima pronađeno je tijelo nepoznatog muškarca.

Beživotno tijelo pronašao je Postranjanin Dinko Šegedin koji ima vikendicu u uvali Orlanduša na južnoj strani otoka. Poslijepodne je proveo obavljajući radove u vikendici, a onda je opazio neobičan prizor u moru. Dvogledom je zaključio da se radi o lešu.

"Prvo sam mislio da je bova, ima dosta juga, valovi u uvali su baš veliki. No, jedan pogled kroz kanoćal probudio mi je sumnju da se radi o čovjeku. Nazvao sam prijatelja, a on je obavijestio policiju koja je došla prilično brzo", ispričao je potreseni Dinko za Dubrovački vjesnik.

Policija je uprkos jako lošem vremenu i valovima, uz pomoć Dinka i lokalnog stanovništva, porinula barku te su tijelo izvukli na obalu. Postranjani su rekli da je tijelo u visokom stadiju raspadnutosti i vrlo neugodnog mirisa.

Nije u ronilačkom odijelu, već u svakodnevnoj odjeći. Pretpostavljaju da je doplutao iz Albanije ili neke druge države u blizini.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

"Danas poslijepodne je, uz pomoć građana, na kopno iz mora u uvali Orlanduša izvučeno tijelo osobe na kojem su nastupile truležne promjene.

U toku je uviđaj na mjestu događaja, nakon čega će se tijelo preminule osobe prevesti na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice u cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Ova Policijska uprava nema prijavljenih nestanaka osoba koje se mogu povezati s ovim pronalaskom", navode iz PU DNŽ.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo