7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

29.03.2024 / 02:34 Politika - Narodna skupština

Usvojen Nacrt i Zaključak izbornog zakona RS

Usvojen Nacrt i Zaključak izbornog zakona RS
Narodna skupština RS
Zastupnici Narodne skupštine RS usvojili su Nacrt i Zaključak izbornog zakona RS duboko iza ponoći.

Nakon usvajanja Nacrta izbornog zakona, sada će trebati proći brojne procedure jer je sada potrebno da se provede javna rasprava i brojne druge procedure, kako bi Nacrt došao u formi Prijedloga na sjednicu NSRS-a.

Zastupnici su usvojili i Zaključak u vezi Nacrta izbornog zakona RS. Za zaključak je glasalo 46 zastupnika, protiv nije bilo, a suzdržanih je bilo sedam.

Ovo su zaključci:

1. Narodna skupština RS odlučila je da se Nacrt izbornog zakona RS uputi na javnu raspravu, jer se navedenim nacrtom zakona uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani.

2. Nacrt zakona objavljen je na internet stranici Narodne skupštine RS.

3. Јavna rasprava biće sprovedena u roku od 15 dana.

4. Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave zadužuje se Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, koje se istovremeno obavezuje da dostavi Narodnoj skupštini, uz prijedlog zakona, izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjima i prijedlozima iznesenim u istoj.

5. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u Službenom glasniku RS, jednim dnevnim novinama i na internet stranici Narodne skupštine RS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo