1°C
Mostar 10°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 6°C

02.04.2024 / 14:49 Regija - Suđenje protiv Kecmanovića

Kostin otac na pitanje majke ubijene djevojčice dao sraman odgovor

Kostin otac na pitanje majke ubijene djevojčice dao sraman odgovor
Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs/Ilustracija

Na suđenju za pucnjavu u OŠ "Vladislav Ribnikar" danas roditelji žrtava postavljaju pitanja Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka ubice.

Na današnjem ročištu otac dječaka ubice ponovo je pokušao je da od sebe napravi žrtvu, pa je nakon što mu je majka jedne djevojčice koja je ubijena u pucnjavi postavila pitanje odgovorio: “Rekao sam tužiocu Nenadu Stefanoviću spalite mi porodicu, ženu, djecu, majku”.

Kako je potvrđeno za “Blic” od izvora iz sudnice, na današnjem ročištu otac dječaka ubice šokirao je sve u sudnici, kada je odgovorio na pitanje šta misli da da bi bila adekvatna kazna za to što je njegov sin ubio djecu bez ikakvog razloga.

Kada je Kecmanović dao svoj sraman odgovor, roditelji žrtava su ostali u šoku.

Podsjetimo, majka dječaka ubice došla je u pratnji advokata na današnje suđenje.

Nakon nje stigli su i roditelji žrtava, koji će danas nastaviti da postavljaju pitanja njenom suprugu Vladimiru.

Podsjetimo, jučerašnjem ročištu roditelji ubijene djece postavljali su pitanja ocu dječaka ubice Vladimiru Kecmanoviću.

Inače, na jednom od prethodnih ročišta odbrana Vladimira Kecmanovića, oca dmečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, pokušavala je da svali krivicu za to što je dječak ubica kobnog 3. maja došao do oružja kojim je ubio svoje vršnjake i čuvara škole na vlasnika streljane Ratka Ivanovića.

Inače, Kecmanovića su “izbacila iz takta” i pojedina pitanja, koja su se ticala, između ostalog, načina obuke dječaka ubice da puca iz pištolja, ali i toga kako je došao do oružja kojim je ubio svoje vršnjake.

Kako pojašnjava izvor “Blica”, odbrana Kecmanovića ima taktiku da svali krivicu na vlasnika streljane.

“Oni su tokom ispitivanja Kecmanovića donosili očigledne zaključke kojima su pokušavali da ukažu na to da Vladimir Kecmanović nije dao sinu oružje, već vlasnik streljane”, kaže izvor “Blica”.

Odbio da odgovara na pitanja

Svjedočenje Vladimira Kecmanovića, tada ponovo je uznemirilo roditelje ubijene djece u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koji su na kraju ročišta iz sudnice izašli jako potreseni.

Inače, pred početak ročišta majka dječaka ubice je stala na sred hodnika ispred sudnice i ni jednom se nije osvrnula što su oko nje roditelji djece koju je ubio njen sin, prenosi Blic.

Dan ranije, počelo je saslušanje Vladimira Kecmanovića, koji je kako smo pisali, izjavio da “ne može da prihvati da neko njega smatra odgovornim za ono što se dogodilo 3. maja!?”

(Vijesti.ba)

Izdvajamo